Rundt om i Aarhus Kommune er der rigtig mange, der yder en indsats for at gøre Aarhus en ren og smuk by. Ofte gør folk det i deres lokalområde med familien eller når de lufter hunden. Andre er mere organiserede og gør det i større fællesskaber.

Hvis du også ønsker at bidrage, kan du bestille et gratis affaldskit eller udstyr til en affaldsindsamling:

Læs om nogle af dem, der gør en ekstra indsats: 

Hvem er Waste Hunt?
Vi startede Waste Hunt i sommeren 2018, fordi vi var frustrerede over mængden af skrald, der flyder i vores by og i naturen. Vi ønskede at gøre noget aktivt ved det. Derfor begyndte vi at mødes til månedlige affaldsjagte, hvor vi inviterede alle, der har lyst, til at samle skrald med os. Det er der heldigvis rigtig mange, der vil! Det lykkedes os derfor at få vendt vores frustrationer til noget positivt.

Hvor samler I ind?
Vi samler ind i hele Aarhus og omegn. Vi har været i Aarhus C, Trøjborg, Viby, Højbjerg, Gellerup, Riisskov, Brabrand og Frederiksbjerg. Hold øje med Facebook for information om vores næste affaldsjagt.

Hvor mange er I?
Det varierer altid meget fra gang til gang, hvor mange affaldsjægere vi er. Som udgangspunkt er vi altid 10-15 stykker. I alle aldre. Nogle kommer hver gang, men der er også altid nye ansigter med.

Hvordan bliver man en del af jeres gruppe?
Man bliver en del af Waste Hunt ved at møde op til en affaldsindsamling. Det kræver ingen tilmelding, man skal blot have lyst til at samle skrald fra naturen.
Følg os på Facebook, på Instagram (@wastehuntaarhus) eller skriv til os på wastehunt@gmail.com.

Besøg Waste Hunts Facebookside her

Hvem er Rent Kvarter?
Rent Kvarter opstod, fordi vi gennem en længere periode havde ærgret os over, at der stod efterladt storskrald på gaderne i Aarhus. I stedet for at gå og være trætte af det, besluttede vi at prøve at gøre noget ved det. Vi besluttede os for selv at tage ansvar for vores kvarter og indsamle det efterladte storskrald i kvarteret.

Hvor samler I ind?
Rent Kvarter Nørre Stenbro mødes den første onsdag hver måned i sommerhalvåret og rydder gaderne på Nørre Stenbro for storskrald.
Besøg Rent Kvarter Nørre Stensbros Facebookside her

Rent Kvarter Aarhus Ø laver events, hvor beboerne mødes for at samle henkastet affald på Aarhus Ø.
Besøg Rent Kvarter Aarhus Øs Facebookside her

Hvor mange er I?
Rent Kvarter Nørre Stenbro har 106 medlemmer. Der møder mellem 10-15 personer op til gaderydningerne.

Rent Kvarter Aarhus Ø har 77 medlemmer.

Hvordan bliver man en del af jeres gruppe?
Vi får nye medlemmer via mund til mund-metoden, opslag i opgange i kvarteret og ved at være synlige, når vi laver indsamlingerne. Du kan blive medlem ved at melde dig ind i grupperne Rent Kvarter Nørre Stenbro og/eller Rent Kvarter Aarhus Ø.

Følg os på vores Facebook-side Rent Kvarter her

Hvem er Skraldegruppen Hasle Bakker og Skjoldhøjkilen?
Gruppen startede i april 2016, hvor Per Larsen havde en artikel i Aarhus Onsdag. Han kunne godt bruge hjælp til at samle affald, og så meldte Inge sig. Vi vil gerne holde det område rent, som vi selv bor i. Det er dejligt at gøre noget godt for området, og vi oplever, at folk er taknemmelige for vores indsats og roser os for den. Vi har det hyggeligt, når vi mødes, og vi slutter af med kaffe i kirken.

Hvor samler I ind?
Vi samler fortrinsvis skrald på Jernaldervej, Holmstrupgårdsvej og i Skjoldhøjkilen.

Hvor mange er I?
I dag er vi ni i gruppen.

Hvordan bliver man en del af jeres gruppe?
Nogle medlemmer er kommet med, fordi vi har mødt dem på vores skraldeture. Andre er naboer eller bekendte, som vi taler med. Fælles for os alle er, at vi bor i området.

Kontakt: larsen12per@gmail.com