Gå til hovedindhold

Om Ren By Aarhus

Ren By Aarhus udvikler og afprøver nye løsninger til en renere by – til gavn for miljøet og os alle sammen. Det overordnede mål er at skabe en by uden affald.

 • Læs op

Indhold

  Ren By arbejder med forebyggelse – blandt andet med hvordan vi kan reducere mængderne af emballage, og hvordan vi kan støtte aarhusianerne i at ramme byens skraldespande. Vi igangsætter også analyser af vores byrum samt aarhusianernes holdning til affald og renholdelse af Aarhus. Vi har tre overordnede indsatsområder:

  Adfærd 

  Via oplysning, kampagner, test og analyser hjælper og vejleder vi aarhusianerne til en bedre adfærd, hvor man tager ansvar for sit eget affald. Derudover rådgiver vi og tester for de mest optimale løsninger, så vi bedst muligt kan tilrette byens drift, så den understøtter den rette adfærd - og imødekommer fremtidens krav. 

  Borgerdrevne initiativer 

  I Aarhus er vi så heldige at mange engagerede aarhusianere frivilligt gør en kæmpe indsats for at holde vores by og natur ren og fri for affald. 

  Som kommune gør vi alt hvad vi kan for at understøtte disse initiativer. 

  Cirkulære systemer 

  Vi arbejder aktivt for at knække affaldskurven. Igennem en fokuseret indsats arbejder vi for udbredelse af cirkulære systemer. Formålet er at omdanne, hvad vi i dag betragter som affald til værdifuldt materiale, som kan genbruges igen og igen. Herigennem minimeres affaldsmængderne og henkastet affald, klimaet og miljøet skånes markant, og potentielt afdækkes økonomisk rentable løsninger for udbydere/producenter. 

  Ren By Aarhus er en del af Teknik og Miljø, Aarhus Kommune. 

  Sidst opdateret: 15. januar 2024