Ren By arbejder med forebyggelse - eksempelvis hvordan vi kan reducere mængderne af emballage, og hvordan vi kan støtte aarhusianerne i at ramme byens skraldespande. Vi igangsætter også analyser af vores byrum, så vi f.eks. ved, hvor problemerne med henkastet affald er størst, og hvor vi skal have øget fokus på renholdelse eller indsætte flere skraldespande.

For at opnå en renere og mere bæredygtig kommune arbejder Ren By med tre indsatsområder:

1) Råd og vejledning til egen drift:

Aarhus Kommune har mange driftsopgaver både i byen og i vores mange naturområder og parker. Mange finder vores arealer attraktive og bruger dem flittigt. Hvor mennesker er, vil der også være affald. Vi rådgiver og tester for de mest optimale løsninger for alle parter, for at gøre Aarhus mere indbydende at opholde sig i.

2) Partnerskaber og samarbejder for et renere Aarhus:

Rigtig mange vil gerne støtte op om et renere Aarhus. Vi samler interesserne og understøtter ønsker om affaldsindsamlinger og særlige indsatser for et renere Aarhus.  

3) Fremtidens krav:

Vi er i brydningstid, hvor vi skal have et større fokus på bæredygtige løsninger – også når det handler om affald. I Ren By Aarhus ser vi ind i fremtiden og undersøger mulighederne for hvordan vi som by og samfund kan blive mere bæredygtig særligt, når det handler om genbrug af de ressourcer, der findes i affald.

Læs mere om vores mange indsatser her: https://renby.aarhus.dk/projekter/

Ren By Aarhus er en del af Aarhus Kommune, Teknik og Miljø